Bedrijven uit Israël en de Emiraten brengen groene innovatie naar de regio

Dubai. Foto Dubai Media Offixe

Na de ondertekening van de Abraham Akkoorden in augustus 2020 is er sprake van samenwerking tussen Israëlische bedrijven en die uit de Verenigde Arabische Emiraten op ieder gebied. Het is dus niet verbazend wanneer je een persbericht krijgt waarin wordt gezegd dat bedrijven uit Israël en de VAE samen green-tch innovatie naar de de regio gaan brengen.

De overeenkomst tussen Gulf-Israel Green Ventures (GIGV) en de United Stars Group uit de VAE heeft tot doel de mens-tot-mens, zakelijke en economische samenwerking uit te breiden door de uitwisseling van groene technologieën en oplossingen die duurzaamheid bevorderen en de negatieve ontwikkelingen van de milieueffecten te verzachten. 

Deze omvatten het verminderen van het gebruik en de uitputting van hulpbronnen door middel van waterrecycling, energie-efficiënte gebouwen en hernieuwbare energie.

Volgens GIGV zullen de eerste projecten voor duurzame ontwikkeling zich richten op het verminderen van emissies en het bouwen van meer milieuvriendelijke economieën en samenlevingen.

In het licht van de explosieve groei van de deelmarkten in de Golf, zijn de partners al begonnen aan verschillende grote projecten. De ontwikkeling van commercieel en residentieel onroerend goed aan de Sheikh Zayed Road in Dubai is slechts één project in uitvoering waar de twee bedrijven technologieën willen integreren die het energie-efficiënter maken, onder meer door het gebruik van hernieuwbare energie. De bedrijven onderzoeken ook projecten in uiteenlopende sectoren als hotels en scheepvaart naar energiecentrales.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)