Een zilveren en twee bronzen medailles voor Israëlisch judoka’s

Tohar Butbul ontvangt zijn zilveren medaille. Screenshot YouTube

Het was weer een succesvol weekend voor de Israëlische judoka’s die bij de Europese kampioenschappen in Lissabon een zilveren en twee bronzen medailles wonnen.

Tohar Butbul won een zilveren medaille nadat hij in de finale zijn gevecht in de categorie mannen onder de 73 kg had verloren van Akil Gjakova uit Kosovo.

Kort daarna versloeg Sagi Muki de Bulgaarse Ivaylo Ivanov en won zo het brons in de categorie mannen onder de 81 kg.

Gefen Primo won een dag eerder van de Hongaarse Reka Pupp en claimde opnieuw een bronzen medaille in de categorie vrouwen onder de 52 kg.

De judoka’s werden o.a. gefeliciteerd door president Reuven Rivlin die zijn felicitaties tweette en schreef “bedankt dat jullie ons zo trots hebben gemaakt!”

Vorige maand werd bekend dat Israël de aanbod had gekregen om de Wereldkampioenschappen judo te organiseren, of voorafgaand aan de Olympische Spelen van 2024 in Parijs, het jaar daarop met alle winnaars van de Zomerspelen.

Dit aanbod kwam nadat Israël in februari succesvol judotoernooien had georganiseerd waarin 600 judoka’s uit de hele wereld aan deelnamen.