Israel Aircraft Industries biedt de Royal Navy een nieuwe generatie anti-ship en anti-surface raket

Foto IAI

Israël Aerospace Industries en THALES in het Verenigd Koninkrijk hebben hun krachten gebundeld om SEA SERPENT aan te bieden om de Type 23 fregatten van de Royal Navy uit te rusten met een anti-schip en gronddoelraket.

De SEA SERPENT levert een wendbaar antischip- en landaanval vermogen op afstanden aanzienlijk groter dan 200 km. Het maakt gebruik van een innovatieve RF-zoekerkop en een geavanceerd systeem voor gegevensanalyse en wapenbeheersing.

Foto IAI

De raket is in staat om zowel kinetische tegenvuur als elektronische tegenmaatregelen te verslaan, zodat de raket zijn doelwit kan lokaliseren en aanvallen in kust-, open oceaan- en landomgevingen. Het is speciaal ontworpen om in betwiste, drukke en verwarrende situaties te worden gebruikt die gekenmerkt worden door zware elektronische interferentie, evenals ruis en foutieve berichten.

Als de meest geavanceerde door schepen gelanceerde luchtafweerraketten in de vrije wereld, biedt SEA SERPENT ook aanzienlijke voordelen in vergelijk met andere oplossingen in termen van kosten, tijd tot aanschaf, ingebruikname en risicovermindering. 

Foto IAI

Afgezet tegen de noodzaak om de meest geavanceerde platforms en technologieën te verslaan, is SEA SERPENT parallel ontwikkeld met vergelijkbare raketsystemen in dienst van de Israëlische marine en werd geselecteerd om krachtige aanvalscapaciteiten te bieden voor het Finse SSM2020-programma. 

IAI kijkt er naar uit om samen te werken met THALES in de bewezen staat van dienst van het Verenigd Koninkrijk op het gebied van het leveren van complexe sensor- en wapenoplossingen voor de Royal Navy en andere marines, aldus de persverklaring.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)