NASA vernoemt asteroïden naar Israëlische studente

Aseel Nama Foto Facebook Technion

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft besloten voorheen onbekende asteroïden te vernoemen naar Aseel Nama. De studente in biomedische technologie heeft deze asteroïden ontdekt.

Aseel Nama nam deel aan de International Astronomical Search Collaboration, een wetenschappelijk programma aangesloten bij NASA, waarmee het publiek wordt uitgenodigd om naar asteroïden te zoeken.

Nama, die opgroeide in de Israëlische Arabische stad Deir al-Asad en nu in Haifa woont, gebruikte beeldsegmentatietechnieken om de gegevens die ze ontving te doorgronden en slaagde erin twee nieuwe asteroïden te vinden.

“Ik ontving van NASA een reeks foto’s en videoclips en ik moest er nieuwe asteroïden in vinden. Ik noemde mijn ‘team’ ANI (Aseel Nama Israel) en de asteroïden die ik ontdekte zullen ANI1801 en ANI2001 heten ”, zei ze tegen ISRAEL21C waar dit artikel eerder werd gepubliceerd.

“Ik wilde heel graag meedoen aan deze campagne, wat een soort wedstrijd is, maar NASA stond erop dat ik een team van drie mensen moest rekruteren”, vertelt ze.

“Ik legde ze uit dat het me niet gelukt was om iemand te rekruteren en uiteindelijk raakten ze overtuigd en lieten ze me meedoen. Zo gebeurde het dat ik de enige eenmansploeg was en ook de enige Israëlische onder 116 groepen van over de hele wereld”, voegt ze eraan toe.

Het Technion publiceerde het succesverhaal van Nama op zijn Facebook-pagina, waar het duizenden mensen bereikte en er honderden positieve en felicitaties werden geplaatst.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)