Save a Child’s Heart wint prijs van de Abrahamic Business Circle uit de Emiraten

Simon Fisher, Dr. Sagi Assa, ZH Sheikh Juma Bin Juma Maktoum Al Maktoum en voorzitter ZE Dr. Raphael Nagel. Foto via Abrahamic Business Circle

De Israëlische liefdadigheidsinstelling Save a Child’s Heart heeft dinsdag een prijs gewonnen van de in de Verenigde Arabische Emiraten gevestigde Abrahamic Business Circle voor haar humanitaire hulp aan kinderen met hartproblemen, aldus een verklaring van beide organisaties.

De Abrahamic Business Circle, die diplomatie promoot door middel van zakelijke samenwerking en werd opgericht na de normalisatie van de betrekkingen tussen de VAE en Israël, maakte de aankondiging bekend tijdens de eerste gezondheidsconferentie die afgelopen dinsdag in Dubai werd gehouden.

Bij het evenement van de Abrahamic Business Circle waren ook leden aanwezig uit landen die momenteel geen betrekkingen hebben met Israël, zoals Pakistan en Algerije.

Simon Fisher, uitvoerend directeur van Save a Child’s Heart, Dr. Sagi Assa, hoofd van de Pediatric Invasive Cardiology Unit in het Wolfson Hospital en het Sylvan Adams Children’s Hospital waren tijdens het evenement aanwezig om de onderscheiding in ontvangst te nemen.

Save a Child’s Heart staat bekend om zijn inspanningen om kinderen met hartproblemen naar Israël te brengen voor behandeling, vooral uit landen waar de toegang tot medische ondersteuning beperkt is. De organisatie heeft tot nu toe het leven gered van meer dan 5.700 kinderen uit 62 landen.

“We danken het Abrahamic Business Circle Forum oprecht voor zijn internationale erkenning en activiteiten om de banden tussen volkeren en naties te versterken. 

“Onze kernwaarde bij Save a Child’s Heart is Tikkun Olam – goed doen om de wereld te herstellen- en geloven dat elk kind de beste medische zorg verdient, ongeacht ras, religie, geslacht, nationaliteit of financiële status. Onder auspiciën van de normalisatie overeenkomsten tussen de landen, verwelkomen we dit nieuwe niveau van samenwerking en hopen jullie binnenkort allemaal in Israël te mogen verwelkomen,” zei Fisher. 

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)