IDF bombardeert inlichtingencentrum van Hamas

Bron: IDF

De IDF zegt een luchtaanval te hebben uitgevoerd op een gebouw van de inlichtingendienst van Hamas waar zich ten tijde van de aanval tientallen terroristen bevonden.

Volgens het leger diende de locatie als het belangrijkste commandocentrum voor het surveillancenetwerk van Hamas. Gisteren werd het militaire inlichtingencentrum van Hamas vernietigd, het is niet bekend of daar terroristen bij om het leven kwamen.

Ook 4 appartementen die door Hamas werden gebruikt voor operationele doeleinden werden donderdag aangevallen door de Israëlische luchtmacht.

Een van de appartementen werd gebruikt door een commandant van het vluchtelingenkamp Jabalia om aanvallen op Israël te coördineren, de andere was van een commandant in de stad Deir al-Balah in het centrale deel van de strook.

Zeker 20 Hamas terroristen kwamen om het leven toen de aanvalstunnel waarin ze zich bevonden door Israëlische strijdkrachten werd gebombardeerd. “In plaats van Israël te kunnen infiltreren, veranderde de tunnel in een dodelijke val”, schreef de commandant van de Gaza brigade in een brief aan zijn troepen.

Het aantal slachtoffers bij Hamas ligt volgens de IDF veel hoger dan wordt gerapporteerd. Zeker 60 terroristen zijn gedood, waaronder veel hoog geplaatste militaire bevelhebbers.

Ook schakelde de IDF een aantal anti-tank eenheden van Hamas uit.

Het leger zegt 4 gevechtsdrones van Hamas te hebben uitgeschakeld op donderdag. Een van de drones werd neergeschoten door een straaljager, een andere werd onderschept met behulp van het Iron Dome-raketverdedigingssysteem. De andere 2 drones zijn met niet nader gedefinieerde middelen onschadelijk gemaakt.

Het ‘operationele appartement’ van Samer Abu Daka, het hoofd van de Hamas ‘drone-operaties’, werd daarna gebombardeerd.

Desondanks wordt verwacht dat er meer onbemande vliegtuigen richting Israël zullen worden gestuurd door de in Gaza gevestigde terreurgroepen.

Hamas heeft de inwoners van Gaza gevraagd geen video’s van hun drones te maken om de Israëlische troepen niet te voorzien van informatie die zou kunnen helpen de drones te blijven onderscheppen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)