IDF: Lucht- en grondtroepen vallen Gazastrook aan

De IDF bereid zich voor op grondoperaties in Gaza

IDF-lucht- en grondtroepen hebben donderdagavond de aanval geopend op Gazastrook, meldde de IDF-woordvoerder. De aanval begon met tank- en artillerievuur samen met nieuwe een golf van aanvallen vanuit de lucht.

Het nieuws werd aangekondigd door het Israëlische leger met een tweet: “IDF-lucht- en grondtroepen vallen momenteel aan in de Gazastrook.”

Het is tot zover niet duidelijk of de Israëlische aanval een invasie inluidt met beperkte doelen zoals het vernietigen van raketbases en het doden van Hamasleiders.

Luitenant-kolonel Jonathan Conricus, militair woordvoerder van de IDF, zegt dat Israëlische troepen actief zijn in de enclave.

Volgens Israëlische militaire correspondenten, die regelmatig door de strijdkrachten worden geïnformeerd, betreft het geen invasie en vuren troepen artillerie vanaf de Israëlische kant van de grens. De aanval zou zich concentreren in het noorden van de Gazastrook.

Israëliërs die dichter dan 4 kilometer in de buurt van de Gazastrook wonen is bevolen om in de schuilkelders te blijven.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)