Operatie Guardian on the Walls: Vrijdag 14 mei.

Door de snel veranderende actualiteit rondom het Gaza- conflict en in de steden van Israel, is ons normale publicatieschema sterk gewijzigd. Het Twitteraccount @dutchjews, de facebookpagina en het Instragram-account voorzien u van de belangrijkste ontwikkelingen van minuut tot minuut.

Vrijdag 14 mei, 14:45

  • Gevechten aan de grenzen met Gaza gaan in alle hevigheid door. Israël blijft zich op locaties richten waar Hamas terroristen zich schuil houden en of een spervuur aan raketten op Israël af blijven schieten. Sinds maandag ligt dit aantal bij schrijven van dit artikel op 2.000.
  • Het IDF richt zich met volle inzet op tunnels die door Hamas zijn gegraven. 160 vliegtuigen waren onderdeel van groot opgezet bombardement.
  • De situatie wordt opnieuw bekeken door minister van Defensie Benny Gantz. Samen met IDF stafchef Aviv Kohavi en andere veiligheidsfunctionarissen wordt een inventarisatie gemaakt van de aanslagen gisteravond en welke stappen Israel kan nemen om het land te verdedigen.
  • Opnieuw regent het raketten in het Zuiden van Israël, Ashkelon en Kiryat Gat liggen zwaar onder vuur.
  • Op de Westelijke Jordaanoever is een IDF soldaat aangevallen. De man wilde met een mes de soldaat neersteken. De aanvaller is geneutraliseerd.
  • Ondertussen trekken Palestijnse sympathisanten vanuit Jordanië naar de grens met Israël. Zie onderstaand filmpje.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)