Honderden raketten afgevuurd op Tel Aviv, Eilat en het zuiden van Israël

Terroristen vuren raketten af op Israël vanuit woonwijk in Gaza

Kort na 13.30 Nederlandse tijd uur klonken er opnieuw alarmsirenes in veel steden in Israël, waaronder Tel Aviv, Holon en Bat Yam. Sirenes klonken ook in Be’er Sheva en Ashdod.

Volgens Hamas bestond het raketsalvo uit meer dan 100 raketten en was de aanval wraak voor de vele bevelhebbers van de Palestijnse terreurgroep in Gaza die deze week door het Israëlische leger zijn geneutraliseerd.

De IDF zegt dat minstens tien raketten werden onderschept door de Iron Dome en dat de de aanval uit zo’n 30 raketten bestond in plaats van de door Hamas beweerde 100. Ook maakte het leger bekend een aantal gevechtsdrones van de Palestijnse terreurorganisaties uit de lucht te hebben geschoten, nadat ze het Israëlisch luchtruim waren binnengedrongen.

De terroristen vuurden raketten af ​​op de meest zuidelijke stad van Israël, Eilat. Een raket ontplofte daar in een open gebied, zo’n 220 km van Gaza. Blijkbaar de langste afstand afgelegd door een projectiel afgevuurd door Palestijnse terreurgroepen.

Vanwege de veiligheidssituatie heeft Israël een aantal inkomende commerciële vluchten omgeleid naar Eilat vanaf het belangrijkste internationale knooppunt, de luchthaven Ben-Gurion Airport nabij Tel Aviv. Hamas wil met het raketvuur het gebruik van beide luchthavens onmogelijk maken.

Kort voor de aanval maakte de gewapende vleugel van Hamas bekend dat het een nieuwe raket zou introduceren waarmee elk punt in Israël geraakt kan worden, genaamd de Ayyash 250, naar de terreurchef Yahya Ayyash.

Eerder vuurden Palestijnse terroristen in de Gazastrook donderdagochtend bij dageraad opnieuw raketten af op Israëlische steden en dorpen na een pauze van drie uur.

Van de 150 raketten en mortiergranaten die vanaf 20.00 uur donderdagavond vanuit de Gazastrook op Israël werden afgevuurd kwamen 24 in de Palestijnse enclave terecht. In totaal hebben Palestijnse terroristen bijna 1500 projectielen op Israël afgevuurd sinds het uitbreken van de gevechten op maandagavond, waarvan ongeveer een vijfde tot ontploffing kwam in de Gazastrook.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!