Grootste ziekenhuis van Israël tekent overeenkomst met Abu Dhabi

Sheba Medical Center. Foto YouTube.<br />

Het ministerie van Volksgezondheid van Abu Dhabi heeft een overeenkomst ondertekend met het Sheba Medical Center, het grootste ziekenhuis van Israël en een van de top 10 medische instellingen ter wereld.

De overeenkomst heeft tot doel een kader te creëren voor samenwerking bij het ontwikkelen en verbeteren van de gezondheidszorg en om het zorgsysteem van beide landen te verbeteren.

De twee medische organisaties toonden ook hun interesse om samen te werken aan de uitwisseling van kennis, beste medische praktijken en methodieken.

De overeenkomst werd ondertekend door Dr. Jamal Mohammed Alkaabi, ondersecretaris van het Abu Dhabi Department of Health; Prof. Yitshak Kreiss, directeur-generaal van Sheba Medical Center; Yoel Har-even, directeur van de International Division and Resource Development bij Sheba; en de Israëlische ambassadeur in de VAE Eitan Na’eh.

“De Abraham-akkoorden hebben Israël en de VAE een unieke kans gegeven om samen te werken op het gebied van gezondheidszorg en digitale gezondheid te bevorderen ten behoeve van onze gemeenschappen. We zijn verheugd om partnerschappen aan te gaan met zorginstellingen in Abu Dhabi, die een visie delen die geen grenzen kent”, aldus professor Kreiss.

Beide entiteiten zullen ook samenwerken bij het uitvoeren van baanbrekend onderzoek en het verbeteren van de gezondheidszorg voor patiënten in verschillende aspecten, waaronder telegeneeskunde en het gebruik van kunstmatige intelligentie.

Het Sheba Medical Center staat in de top 10 van ziekenhuizen ter wereld en staat bekend om zijn innovatieve zorg en toonaangevende diensten, medische innovaties en praktijken.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)