‘Fauda’-ster Lior Raz keert terug in nieuwe serie ‘Hit and Run’

In de nieuwe thriller bestaande uit 10 afleveringen die vrijdag 6 augustus op Netflix in première gaat, speelt Lior Raz (“Fauda”) als Segev. Zijn in Amerika geboren vrouw, Danielle (Kaelen Ohm), een professionele danseres, wordt neergeschoten in een straat in Tel Aviv.

In een gesprek met de New York Post beschrijft Lior Raz de serie als een show over verdriet, verlies, achtervolging en wraak. Segev is een man die vroeger bij de speciale eenheden van het Israëlische leger zat, in de antiterrorisme-eenheid. Als we hem ontmoeten, ligt zijn verleden achter hem. Hij heeft een vrouw en een dochter van wie hij echt houdt. Het enige dat voor hem van belang is, is reisgids zijn in Israël. Maar wanneer zijn vrouw wordt vermoord, haalt zijn verleden hem in.

In New York zoekt Segev zijn beste vriend en mede-Israëli, Ron (Gal Toren), een door PTSS geplaagde drugsdealer, om hem te helpen Danielle’s moordenaars te vinden. Ook komt hij in contact met advocaat Naomi Hicks (Sanaa Lathan), een ex-vriendin die tegen beter weten in verstrikt raakt in Segevs obsessieve zoektocht naar gerechtigheid. Ondertussen werkt Segevs zwangere nicht, Talia (Moran Rosenblatt), een politieagent, aan de zaak in Tel Aviv en houdt een oogje op zijn tienerdochter, Ella (Neta Orbach).

“Toen ik jonger was en voor het eerst in mijn leven naar New York kwam, was ik geschokt. Alles kwam op me af, de gebouwen, enz. Het regende en alle mensen op straat waren aan het duwen. Ik voelde me als een klein kind dat verdwaald was en niet wist wat te doen. Dit is hoe we wilden dat Segev zich zou voelen. Hij wil daar niet zijn, hij begrijpt de mensen of de cultuur niet – je ziet, via Segev, hoe verschillend Israëliërs en Amerikanen zijn.”

Een deel van Segevs verhaal wordt ook verteld door de vele tatoeages die hij op zijn lichaam heeft (ze zijn niet echt). “Ze zijn eigenlijk een soort venster op zijn verleden”, zei Raz, die net als Segev een commando was in Eenheid 217, de elite undercover antiterrorisme-defensie-eenheid van de Israëlische speciale troepen. “Elke tatoeage heeft een verhaal en dit is iemand die veel verhalen in zijn leven heeft. Hij heeft veel gekke dingen meegemaakt.”

“Ik heb zo’n 30 tatoeages op me en elke tatoeage heeft een betekenis voor mij als acteur”, zei hij. “Ik ging naar een bar in New York [tijdens een opnamepauze) en ik zag hoe mensen op een andere manier naar je kijken, vooral als je op mij lijkt.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)