Getuige corruptiezaak Netanyahu omgekomen bij vliegtuigongeluk in Griekenland

Haim Geron. Foto Facebook.

Haim Geron, een getuige in de corruptiezaak tegen voormalig premier Benjamin Netanyahu, was een van de twee Israëliërs die maandag zijn omgekomen bij een vliegtuigongeluk in Griekenland. Het andere slachtoffer was zijn vrouw, Esti.

De namen van het echtpaar Geron, de enige twee slachtoffers van de crash, werden dinsdag vrijgegeven voor publicatie.

Garon was voormalig plaatsvervangend directeur van het ministerie van Communicatie en een getuige voor de vervolging in het corruptieproces tegen voormalig premier Benjamin Netanyahu.

Volgens Griekse media vlogen de twee Israëliërs in een Cessna, toen het vliegtuig bij de landing neerstortte in de buurt van het eiland Samos. Een kustwachtfunctionaris vertelde Reuters dat de twee lichamen werden geborgen op de plaats van de crash.

Het is niet duidelijk wat de crash heeft veroorzaakt, maar Griekse media zeiden dat de Cessna een technisch probleem leek te hebben gehad en van de radar was verdwenen.

Cessna’s worden als zeer veilig en betrouwbaar beschouwd en worden voornamelijk gebruikt voor trainings- en vrijetijdsvluchten.

Het vliegtuig verdween rond 20.00 uur (Israëlische tijd) van de radar.

Volgens berichten in de lokale media haastten zich drie schepen naar de plaats van het ongeval, waaronder een vaartuig van de kustwacht en een vissersboot. Een Super Puma-helikopter van de Griekse luchtmacht werd ook naar de crashlocatie gestuurd.

“We zagen brokstukken van het vliegtuig in zee ongeveer anderhalve kilometer ten zuiden van de luchthaven”, vertelde een ambtenaar van de kustwacht aan Reuters.

Netanyahu wordt in drie corruptiezaken aangeklaagd voor fraude, vertrouwensbreuk en het aannemen van steekpenningen. In een van hen – Case 4000 – wordt beweerd dat de voormalige premier regelgeving heeft bevorderd ten voordele van telecombedrijf Bezeq, waarmee de eigenaar, Shaul Elovitch, honderden miljoenen dollars heeft verdiend. Als tegenprestatie zou Elovitch positieve berichtgeving over de premier op zijn populaire Walla-nieuwssite hebben geplaatst.

Garon’s getuigenis was gerelateerd aan de ontwikkeling van glasvezelinfrastructuur, communicatie-industrie en telefoondiensten in Israël.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)