Eitan Biran door opa ontvoerd naar Israël

Eitan Biran met zijn ouders voor de ramp.

De Israëlische politie heeft dinsdag de grootvader ondervraagd van Eitan Biran, het 6-jarige jongetje die als enige de Italiaanse kabelbaanramp overleefde waarbij 14 mensen stierven, inclusief Eitans ouders en jongere broer.

Eitan trok na de ramp in bij zijn tante van vaderskant, Aya Biran, in Noord-Italië. Op zaterdag haalde zijn grootvader van moederskant, Shmuel Peleg, hem op voor een gepland familie-uitstapje, maar ze keerden nooit terug, vertelde de tante aan verslaggevers.

Volgens Italiaanse media staken ze de nabijgelegen grens met Zwitserland over en vlogen vervolgens met een privévliegtuig naar Tel Aviv. In een verklaring zei de Israëlische politie dat er een klacht was ontvangen dat een minderjarige was ontvoerd en naar Israël was gevlogen en dat een 58-jarige man was ondervraagd op verdenking van betrokkenheid.

Eerder op de dag diende de familie van de jongen in Italië een verzoekschrift in bij een familierechtbank in Tel Aviv voor zijn terugkeer. Hun Israëlische advocaat, Shmuel Moran, zei dat de rechtbank een hoorzitting had gepland voor 29 september. Het is vereist om binnen zes weken een uitspraak te doen.

De advocaten van Peleg hebben erkend dat hij de jongen naar Israël heeft gebracht. Ze zeiden dat hij “in een impuls had gehandeld” nadat hij was uitgesloten van juridische procedures in verband met de voogdij over de jongen, en zich zorgen had gemaakt over de gezondheid van zijn kleinzoon.

Een juridische bron zei dat openbare aanklagers in de Noord-Italiaanse stad Pavia een ontvoeringsonderzoek hadden geopend. Het parket wilde geen commentaar geven.
Israëlische media meldden dat de tante van moederskant van Eitan, Gali Peleg, die afgelopen augustus adoptie had aangevraagd en beweerde dat de jongen gegijzeld werd, had ontkend enig misdrijf te hebben gepleegd.

“We hebben hem niet ontvoerd. We hebben hem naar huis gebracht… Ik spreek alleen om te verduidelijken dat we hebben gehandeld in het belang van Eitan’, zei ze tegen het Israëlische 103 FM-radiostation.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)