Verdachte auto tegenover synagoge Apeldoorn

De Paslaan in Apeldoorn is vrijdagavond afgesloten geweest omdat tegenover de daar gevestigde synagoge een verdachte auto stond. De bewoners van enkele woningen zijn enkele uren geevacueerd geweest. Dit heeft de politie vrijdagavond bekendgemaakt.

Een parkeerwachter trof de auto rond 16.30 uur aan. De wagen viel op doordat deze was voorzien van twee verschillende buitenlandse kentekenplaten. De parkeerwachter seinde de politie in die vervolgens de straat heeft afgezet.

Bomexperts van het Explosieven Opruimings Commando hebben de wagen onderzocht, maar vonden geen bom. Even na 20.00 uur is de straat weer vrijgegeven. In totaal werden ongeveer vijftien personen uit woningen in de straat geëvacueerd. In de Paslaan zijn vooral kantoren gevestigd.

De bestuurder van de verdachte auto werd volgens een politiewoordvoerder al snel getraceerd. De man heeft op het politiebureau in Apeldoorn een verklaring afgelegd. Het gaat om een Amerikaan. Op zijn auto waren kentekenplaten uit twee verschillende staten bevestigd.

Bron: brandweer.nl, 13 december 2004
Voor historisch overzicht van de joodse gemeente Apeldoorn zie: jhm.nl

Advertentie (4)