Presentatie nieuwe Kitsoer Sjoelchan Aroech

De eerste Nedderlandse vertaling van de Kitsoer Sjoelchan Aroech, het boek dat de regels voor het dagelijkse Joodse leven beschrijft, wordt op zondagavond 28 mei gepresenteerd in het Joods Cultureel Centrum in Amsterdam.

De Kitsoer Sjoelchan Aroech, de Compacte Joodse Codex, is de neerslag van eeuwenoude discussies over de Joodse levenswandel.
Na de Tora en de gebedenboeken is de Kitsoer het meest herdrukte Joodse boek. Het is in vele talen vertaald. Nu eindelijk ook in het Nederlands.

Deze Kitsoer-uitgave is een monumentaal boek geworden, met een uiterst heldere lay out, nuttige indexen, diverse instructieve illustraties en een levensbeschrijving van de auteur rabbijn Sjlomo Ganzfried.
De uitgave wordt inzichtelijk en overzichtelijk gemaakt voor de geïnteresseerde leek. De omvang van het werk is ruim 1100 pagina’s en bevat o.a verduidelijkende illustraties, een jaarkalender en een trefwoordenindex.
De auteur verstond de kunst van het weglaten en kon ingewikkelde onderwerpen zodanig formuleren dat het gemakkelijk te begrijpen is voor iedereen.
De doelgroep is dan ook zeer breed, voor beginners een praktische handleiding, voor gevorderden een basis voor verder onderzoek en niet praktizerenden vinden hier antwoorden bij incidentele aanraking met het Jodendom. Hiermee zal begrip worden gekweekt voor de Joodse gebruiken bij de periferie en zelfs daarbuiten.

De vertaling is van de hand van drs. Zwi Goldberg (Netanya, voorheen Rotterdam). Rabbijn mr. drs. R. Evers heeft de eindredactie verzorgd en aanvullende oordelen uit de Misjna Beroera geplaatst.

Op de website van het NIK zijn bij wijze van voorproef enkele hoofdstukken te downloaden in pfd-formaat.

De Antwerpse opperrabbijn D.M. Liebermann zal ter gelegenheid van de presentatie van de vertaling spreken over de betekenis van de Kitsoer voor de Halacha van vandaag?

De Permanente Commissie (bestuur) van het Nederlands-Israëlitisch Kerkgenootschap nodigt belangstellenden uit voor de presentatie van deze nieuwe Kitsoer Sjoelchan Aroech – de Compacte Joodse Codex (Hebreeuws – Nederlands).

Wanneer: zondagavond 28 mei 2006, rosj chodesj siewan 5766
Tijd: 20.30 uur.
Plaats: Joods Cultureel Centrum, Van der Boechorststraat 26, Amsterdam-Buitenveldert.
Zaal open: 20.00 uur
Mincha-maariew: 20.15 uur

Uw aanwezigheid, en die van uw echtgenoot(e), wordt zeer op prijs gesteld.
Toegang gratis, echter uitsluitend na aanmelding.

Graag aanmelden via:
info@nik.nl
tel. 020-301 8484,
fax 020-301 8485.

Verkoop tijdens de presentatie tegen de speciale prijs van € 36; daarna voor € 40 via www.nik.nl/winkel.asp

NIK, mijn Jodendom

Op zondagavond 28 mei 2006, rosj chodesj siewan 5766, om 20.30 uur.
In het Joods Cultureel Centrum, Van der Boechorststraat 26, Amsterdam-Buitenveldert.
Zaal open: 20.00 uur

Advertentie (4)