Oproep van IPOR

Het Interprovinciaal Opperrabbinaat (IPOR) samen met de besturen van de Joodse gemeentes in Nederland leden en niet-leden tot steun zijn in deze zorgwekkende dagen.

De beangstigende situatie in Israël laat ons niet los. We hebben opgeroepen vanuit ons Opperrabbinaat om extra tehilliem ( 121 en 130) dagelijks te zeggen, privé of in sjoeldiensten.

Velen van ons spreken met elkaar over de ontstane situatie en kunnen zo hun zorg delen. Er zijn echter ook onder ons ouderen of alleenstaanden die eenzaam de beangstigende beelden zien of gekluisterd aan de radio vol zorg de situatie volgen, omdat ze familie in Israël hebben, omdat ze zich één voelen met Israël, omdat de herinnering aan WO II boven komt…

Ik wil u oproepen om erop toe te zien dat indien u leden (of niet-leden) weet die wellicht in deze periode (extra) aandacht en/of steun nodig hebben ons dit te laten weten.

Helaas kan ik voor de situatie in Israël zelf niet veel meer doen dan extra dawenen en extra tsedaka geven, maar voor hen die in Nederland gebukt gaan onder grote bezorgdheid en angst kunnen en willen wij ons inzetten.

Namens het Rabbinaat van het IPOR,

Binyomin Jacobs
hoofdrabbijn

Advertentie (4)