Is het linkse alternatief de oplossing voor Israël?

Onder deze titel organiseert Poalé Zion op 19 januari een bijeenkomst waar de verkiezingsprogramma’s van Avodah en Meretz zullen worden geanalyseerd.

Velen vragen zich af welke politieke stromingen de huidige problemen in Israël het beste kunnen aanpakken. Sharon beloofde veiligheid, maar kon dit helaas niet waarmaken. De tegenstelling tussen arm en rijk wordt alsmaar groter. De vraag en tevens het thema van onze aankomende bijeenkomst is dan ook: "Is het linkse alternatief de oplossing voor Israël?"Als sprekers treden aan:Drs. Dick Leurdijk, als VN deskundige verbonden aan instituut Clingendael (Nederlands instituut voor internationale bestrekkingen), over het veiligheidsbeleid en het terrorismeRabbijn Lody van der Kamp, over de religieuze aspecten.Gezocht wordt nog naar een deskundige om het sociaal-economisch beleid te behandelen.De bijeenkomst vindt plaats op zondag 19 januari 2003 om 20:00 uur in het moadon van Haboniem Dror.Poalé Zion is opgericht in 1933 en viert dit jaar haar 70-jarig bestaan.We hadden 2003 graag willen beginnen met een grote Progressief Israël Manifestatie in het weekend van 11 en 12 januari. In verband met de verkiezingen in Israël en Nederland is echter besloten deze manifestatie uit te stellen tot eind april of begin mei. De manifestatie zal dan waarschijnlijk onderdeel worden van een europees seminar georganiseerd door PZ en Haboniem Dror.

Advertentie (4)