Lichaam dode Israëli Nepal terug in Israël

mountEverest_1

Or Asraf, de enige Israëli die omkwam bij de aardbeving in Nepal, is gisteren teruggevlogen naar zijn moederland. Het lichaam van de 22-jarige man werd op zijn laatste reis vergezeld door zijn vader en door de kameraden van de jongeman uit het leger. 

Volgens YNet hielpen zij mee met de zoektocht naar Asraf in het rampgebied. Zijn lijk werd ontdekt nabij het noordelijk gelegen Bamboo Village. “We wonnen de veldslag maar de oorlog hebben we verloren”, zei Asrafs vader Patrick op luchthaven Ben-Gurion.

De legerkameraden van zijn zoon, uit de eenheid Egoz, waren ook daarbij aanwezig.

In totaal overleefden zo’n 7000 mensen de ramp, die anderhalve week geleden plaatsvond, niet. De Israëlische regering zond direct na de fatale beving een verkenningsvlucht naar Nepal en korte tijd later twee vliegtuigen met reddingsteams en hulpgoederen. Ook werd er een groot veldhospitaal opgezet.

(foto boven met dank aan Creative Commons)

Gerelateerd:

IDF-reddingshond Nepal draagt bodycam – BEELD

Beeld – het veldhospitaal in Nepal

Israël haalt 229 burgers op in Nepal

Advertentie (4)