Egypte doodt leden Hamas in tunnel

IDF_Tunnels_Gaza

Reddingswerkers hebben vandaag de lijken van drie Palestijnen gevonden die werden vermist sinds de instorting van een tunnel tussen de Gazastrook en de Egyptische Sinaï-woestijn. De ondergrondse gang bezweek vorige week toen militairen van Egypte de constructie onder water zetten, beweert Hamas op zender Al-Aqsa. Naar een vierde vermiste persoon wordt nog gezocht.

De slachtoffers zijn vermoedelijk leden van de Izz ad-Din al-Qassam-Brigades, de gewapende tak van de Hamasbeweging. Volgens The Jerusalem Post waren er de laatste maanden een reeks instortingen van tunnels in het gebied, waarbij tientallen mensen zijn omgekomen. Hamas zou maandelijks diverse ondergrondse gangen van zo’n 10 kilometer lengte graven. Ze worden gebruikt voor het verplaatsen van terroristen, maar ook om wapens en andere goederen te smokkelen.

Israël investeerde de laatste jaren omgerekend ongeveer 150 miljoen euro in technologie om de tunnels mee op te sporen. Ook de Egyptische president Abdel-Fattah al-Sisi heeft de strijd met Hamas aangebonden. Caïro ziet de in Gaza gevestigde terreurgroep als een nauwe bondgenoot van de Egyptische Moslimbroederschap, waarmee het regime een bijzonder slechte band heeft.

Advertentie (4)