Swastika op auto Joods gezin Hilversum

swastika_soup

Onverlaten hebben donderdagnacht hakenkruizen gekrast op de auto van een Joods gezinnetje uit Hilversum. Ook waren er krassen lukraak op het voertuig geplaatst en bleken de banden te zijn lek gestoken, aldus de eigenares tegen de Telegraaf. “Dit is heel duidelijk tegen ons gericht, het is antisemitisme. Ik ben er echt ziek van.”

De vrouw ontdekte de haatuiting vrijdagochtend bij haar huis aan de rand van Hilversum, schrijft RTV NH. Het antisemitische vandalisme trof ook de auto van de moeder van het slachtoffer. “Ik heb geen vijanden. Ik heb wel eens vaker last gehad door mijn Joodse achternaam, maar nooit zo”, zegt de vrouw, die bevreesd is voor de toekomst. “Nu pakken ze mijn auto, straks steken ze iets in brand. Hoe moet ik snel naar buiten met mijn kinderen?”

Volgens de vrouw was er een interventie van het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) nodig om de politie te doen langskomen. De Hilversumse politie zegt echter antisemitisme zeker niet licht op te vatten, maar normaliter alleen een agent op pad te zenden als de daders ter plaatse zijn gespot.

Het tuig was ‘s nachts over een hek geklommen om het vandalisme te plegen. Sinds de aangifte houdt de politie de locatie beter in de gaten.

Advertentie (4)