Een fris nieuw gebedshuis voor Joden en niet-joden in Rotterdam

Raziel Shevach

Ohel Abraham (‘Tent van Abraham’) is in Rotterdam opgericht om het voorbeeld van aartsvader Abraham op te volgen. Abraham stond open voor alle grote levensvragen en wilde zijn joodse kennis doorgeven aan iedereen die belangstelling had. Het jodendom richt zich niet alleen tot Joden, maar heeft een universele boodschap voor de gehele mensheid.

Voor iedereen die Joods is of zich aangetrokken voelt tot het Tora-Jodendom is Ohel Abraham in Rotterdam het juiste adres. Zij zien zichzelf als een moderne maar traditionele sjoel die een boodschap van liefde naar buiten willen brengen. De sjoel heeft een Andalusische sfeer, maar staat open voor elk persoon.

meir

Onder de leiding van Rabbijn Meïr Villegas Henríquez heeft de sjoel een prachtig eigen karakter gekregen, iedereen is er voor elkaar.

Zo zegt hij op de website van Ohel Abraham:

Ohel Abraham vond ik nodig om op te richten, omdat ik zag dat voor velen de stap naar een orthodox-joodse synagoge te groot is. Mijn hoop is dat de Ohel Abraham in Joods Rotterdam kan functioneren als een laagdrempelig en aanvullend initiatief op NIG Rotterdam, zodat meer mensen kunnen leren van het Tora-jodendom. De Tora heeft voor iedereen lessen te bieden. Ik wil daarbij ook proberen iets mee te geven van de klassiek-Sefardische benadering tot het Tora-jodendom, zoals die ook heeft bestaan in Rotterdam vanaf de vroege zeventiende eeuw. Mijn droom is dat de vele duizenden ongebonden Joden in Rotterdam, veelal als gevolg van de Sjoa, bij ons zullen binnenlopen en zich welkom voelen.

Woon jij in Rotterdam en heb je interesse? Bekijk de site van Ohel Abraham!

Advertentie (4)