Israëlische troepen doden Palestijnse verdachte van moord op rabbijn

Raziel Shevach

Gisteren hebben de Israëlische veiligheidstroepen hebben bij een inval, in de vroege ochtend, de Palestijnse man gedood die een Israëlische kolonist doodde. De 35-jarige rabbijn Raziel Shevach werd op 9 januari gedood toen hij met zijn auto in de buurt van Havat Gilad reed, waar hij woonde. Dat leidde tot een wekenlange klopjacht op de 26-jarige Ahmad Nasr Jarrar, die achter de moord zat.

De Israëlische krant Haaretz meldt dat hij bij een inval vroeg in de ochtend op de Westelijke Jordaanoever werd doodgeschoten. Na de inval braken er onlusten uit tussen tientallen Palestijnen en de Israëlische troepen. Volgens het Israëlische leger kwam Jarrer met een automatisch geweer tevoorschijn uit het omsingelde gebouw waar hij zich bevond. Daarop werd hij doodgeschoten.

De Israëlische minister van Defensie Avigdor Lieberman stelde in een reactie dat het “slechts een kwestie van tijd” was, vooraleer het hoofd van de cel die rabbijn Raziel Shevach vermoordde werd getroffen”.

Door de dood van Shevach besloot de Israëlische regering om Havat Gilad te legaliseren als kolonie. Volgens de linkse elite zijn alle Israëlische nederzettingen op de bezette Westelijke Jordaanoever echter illegaal.

 

Advertentie (4)