Israëliër doodgestoken bij Ariël

Israeli_police_2

Op de Westelijke Jordaanoever heeft vanmiddag een terreuraanval met een mes het leven gekost aan een rabbijn. Rabbi Itamar Ben Gal (29) werd op klaarlichte dag doodgestoken door een 19-jarige man bij een ingang tot de stad Ariël.

De moordenaar, een Israëlische Arabier genaamd Abed al-Karim Adel Assi, wist te voet te ontkomen, zelfs nadat een officier van het Israëlische leger hem had aangereden met zijn voertuig. Militairen zijn in de buurt van Ariël een klopjacht op de dader gestart.

Medici van de Israëlische hulpdienst Magen David Adom (MDA) hebben de neergestoken rabbijn nog ter plaatse behandeld. De man werd vervolgens afgevoerd naar het ziekenhuis van Petah Tikva, waar artsen hem dood verklaarden.

Ben Gal, die in het dagelijks leven als onderwijzer op de Bnei Akiva Yeshiva werkte, wordt dinsdag begraven. Hij laat zijn vrouw Miriam en vier kinderen na.

De aanval

Assi stak een weg over om Ben Gal aan te vallen, waarbij hij de rabbijn onder meer in zijn rug stak. Na de steekpartij en de aanrijding door de IDF-officier ontsnapte de terrorist met hulp van een nog ongeïdentificeerde chauffeur.

Volgens YNet News is Assi afkomstig uit de stad Jaffo. Zijn moeder heeft een Israëlisch paspoort en zijn vader bezit de Palestijnse nationaliteit.


(beneden de gruwelijke beelden)

Advertentie (4)