Likud wil LHBT’ers discrimineren, protest in Tel Aviv

Tel Aviv beleefde vanochtend een demonstratie van activisten voor homorechten. Deelnemers aan het protest, dat plaatsvond bij het lokale Likud-hoofdkwartier op King George Street, zijn woedend op de regering Netanyahu om een reeks wetsvoorstellen die ernstig zouden discrimineren tegen leden van de LHBT-gemeenschap (lesbi, homo, biseksueel, transgender) in Israël.

De boosheid van de homo-activisten is vooral gericht op voorgestelde wetgeving omtrent draagmoederschap. Als de Knesset vandaag instemt met de wijzigingen in het familierecht wordt het voor Israëliërs van hetzelfde geslacht vrijwel onmogelijk om op wettige wijze als draagmoeder op te treden of zélf op die manier een kind te kunnen krijgen.

“Met het wetsvoorstel inzake draagmoederschap is het voor het eerst in decennia dat een Israëlische regering de lhbt-gemeenschap rechtstreeks probeert te schaden”, aldus activisten in een statement. “Wij staan niet toe dat zulke racistische wetten worden ingevoerd – de directe aanval op de gays is beschamend voor de staat Israël, voor de regering van Israël en voor zijn leiders. De LHBT-gemeenschap ligt zwaar onder vuur van volgelingen van (de extreemrechtse politici) Smotrich* en Litzman, en het is de hoogste tijd voor die politieke partijen die beweren dat ze de gemeenschap accepteren -vooral Likud en Kulanu- om hier een eind aan te maken.”

Het protest, dat volgens J-Post de weg tegenover het Likud-kantoor enige tijd blokkeerde, vond plaats zonder voorafgaande toestemming van de autoriteiten. Op verzoek van de politie vertrokken de demonstranten na enige tijd, terwijl zij toekomstige betogingen aankondigden.

Afgelopen zaterdagnacht waren er ook al LHBT-protesten in Tel Aviv, waarvoor enkele duizenden mensen bijeen waren gekomen.

*De bovengenoemde politicus Smotrich verklaarde ooit ‘trots’ op zijn homofobie te zijn.

(foto bovenaan via Wikicommons)

Advertentie (4)