Ode aan de muziek van Simon & Garfunkel: een Chanoeka-cadeau

Nadat het concert van de Simon & Garfunkel Revival Band razendsnel was uitverkocht, keerde de band op veler verzoek op derde Chanoeka-avond terug naar Het Concertgebouw in Amsterdam. Een cadeau.

Inmiddels hebben al meer dan 250.000 muziekliefhebbers in Europa de concerten van de muzikale talenten van de Simon & Garfunkel Revival Band bezocht. Het publiek klapte tijdens het optreden mee op de wereldberoemde hits zoals Mrs. Robinson, het opzwepende CeciliaThe Boxer en The Sound of Silence. Wanneer de Braziliaanse trommels tevoorschijn werden gehaald, schoten velen uit hun stoelen om een dansje te wagen. Voor mij was het genieten op de eerste rij.

Paul Frederic Simon en Arthur Ira ‘Art’ Garfunkel werden allebei in 1941 geboren als zoons van Joodse families. Ze groeiden op in Queens, een wijk in New York en slechts een paar huizenblokken van elkaar verwijderd. Vanaf de lagere school ontstond er een hechte vriendschap en deelden zij een gemeenschappelijke interesse voor de kunsten. Samen veroverden zij de wereld en lieten hun licht schijnen middels de muziek die zovelen raakten. De zang van Michael Frank en Guido Reuter komt vrijwel exact overeen met de stemmen van Paul Simon en Art Garfunkel. De muzikale talenten Michael en Guido bespelen daarnaast ook nog meerdere instrumenten.

Joods.nl wenst u een prachtige Chanoeka. Geniet van het seizoen van het licht.