Israël gaat mogelijkheid onderzoeken om Amnesty International te weren


Minister van Binnenlandse Veiligheid en Strategische Zaken Gilad Erdan heeft zijn ministerie opgedragen de mogelijkheid te onderzoeken om verblijf en activiteiten binnen de landsgrenzen van Israel voor Amnesty International te verhinderen.

Naar aanleiding van het door Amnesty International uitgebrachte rapport, waarin de toeristensector wordt opgeroepen -waaronder bedrijven zoals AirBnB – om niet alleen nederzettingen in Judea en Samaria te boycotten, maar ook Joodse bedrijven in Oost-Jeruzalem, overweegt de minister nu de organisatie te verbieden.

Erdan: “Amnesty International is een hypocriete organisatie die zegt te spreken uit naam van mensenrechten en zich nu als doel heeft gesteld Israelische burgers te boycotten. Daarmee is de organisatie onderdeel geworden van een antisemitische lastercampagne.” Verder laat hij het Ministerie van Financiën onderzoeken of de belastingvoordelen voor Amnesty International kunnen worden ingetrokken.

Lees verder

Advertentie (4)