Premier Netanyahu ontvangt Intel-Israël CEO na definitieve investering van $11 miljard

Premier Benjamin Netanyahu heeft vandaag een ontmoeting gehad in zijn kantoor in Jeruzalem met Intel-Israël CEO Yaniv Garty. Ook General Manager Daniel Benatar van de Intel fabriek in de Israëlische stad Kirjat Gat was aanwezig.

De ontmoeting heeft te maken met de beslissing van chipgigant Intel om in Kirjat Gat een nieuwe fabriek te bouwen. Hiermee is een investering gemoeid van circa $11 miljard. In ruil daarvoor geeft Israël een subsidie van $1 miljard.

Na het gebruikelijke handjes schudden en fotomoment nam premier Netanyahu het woord.

“Intel is een van ‘s werelds toonaangevende technologische bedrijven, terwijl Israël een wereldwijde technologische macht is geworden. De fabriek die zal worden gebouwd zal één van de meest geavanceerde in zijn soort zijn ter wereld. Het is niet alleen research & development – het is ook een fabriek welke zal produceren en exporteren. Dit is een enorme verandering. Wat mij het meest beweegt is niet alleen dat er 1.000 nieuwe banen bij komen Kirjat Gat, maar ook nog eens duizenden banen bij toeleveranciers in Israël bijkomen. Tevens is het speciale plan om jongeren aan te nemen uit gebieden waar moeilijk werk te vinden is en hen kennis te laten maken met de wereld van morgen. Dit is een buitengewoon ontroerend moment. Israël is een mondiale technologische macht, maart Israël is ook een sociaal-economische macht is geworden. Het land verandert. Ik ben er trots op dat de regering dit beleid heeft gevoerd, ik ben er trots op dat jullie de grote voordelen van Israël onderstrepen en ik ben er tevens trots op dat jullie een bijzonder besluit hebben genomen om binnen de grenzen van de staat Israël verder uit te breiden. Goed gedaan.”

Advertentie (4)