Israëlische App “Air Doctor” maakt het mogelijk de juiste arts te vinden op vakantie

Air Doktor APP

De Israëlische start up Air Doctor heeft sinds 2018 een app op de markt gebracht waarmee je op vakantie of zakenreis makkelijk de juiste arts of het juiste ziekenhuis kunt vinden.

Nadat Air Doctor-oprichter Yam Derfler net was verlost van zijn dienstplicht in het Israëlische leger, besloot de jongeman op reis te gaan naar Mexico. Daar werd Derfler ziek en hij kon tevens geen arts vinden. Uiteindelijk kwam de app-oprichter in een ziekenhuis en werd daar tot overmaat van ramp ook nog eens verkeerd behandeld. Zo kwam Yam Derfler op het idee om deze app te bouwen om andere reizigers te behoeden van een vergelijkbare ervaring.

In 2015 begon Derfler samen met drie anderen met de bouw van Air Doctor. Het is een platform waarmee reizigers niet alleen een geschikte arts kunnen vinden, maar meteen ook een afspraak met de arts kunnen maken. Artsen kunnen worden gekozen op basis van locatie, medisch specialisme, taal en beoordelingen van andere Air Doctor gebruikers.

Eén van de investeerders is verzekeringsmaatschappij AXA, die $3,1 miljoen in Air Doctor investeerde. AXA heeft kantoren in Londen, Parijs en Tel Aviv.

De app is beschikbaar in de App Store en Google Play. Via het Android platform is de applicatie inmiddels ruim 20.000 keer gedownload. Air Doktor is actief in 15 landen en het aantal is groeiende. Meer dan 2.000 artsen wereldwijd zijn reeds aangesloten.

Binnenkort zal de startup van Yam Derfler ook in Nederland haar vleugels uitspreiden.