Israëlische Jaffa Orri mandarijnen zijn ook in Nederland te koop

Amerikanen en Canadezen zijn gek op de uit Israël afkomstige Orri Jaffa mandarijnen. Men verwacht een groei uit Noord-Amerika van maar liefst 70%. Ook in Nederland zijn deze mandarijnen te koop in veel supermarkten.

Wat maakt deze mandarijn zo bijzonder? De Jaffa Orri mandarijn is ontwikkeld door wetenschappers van het Israëlische Volcani Centre for Agricultural Research. Niet alleen is de schil makkelijk los te maken, maar de Jaffa Orri mandarijn heeft een zoete, sappige smaak en vrijwel geen pitten. Ook blijven deze manderijnen langer vers en worden ze geoogst tussen januari en mei, later dus dan de meeste mandarijnen, schrijft de website Israel21c .

Kijk in uw supermarkt of ze daar te koop zijn, uit ervaring weet ik hoe lekker ze zijn.