Duits Holocaust archief zet 13 miljoen documenten online

De International Tracing Service in Duitsland heeft meer dan 13 miljoen documenten uit de nazi-concentratiekampen geüpload, inclusief kaarten van gevangenen en overlijdensberichten. Hiermee hoopt de organisatie Holocaust-onderzoekers en anderen te helpen het lot van slachtoffers verder in kaart te brengen.

Het archief in de stad Bad Arolsen zegt dat met behulp van holocaustmuseum Yad Vashem in Jeruzalem documenten met informatie over meer dan 2,2 miljoen mensen nu online beschikbaar zijn via deze link. Er wordt nog steeds gewerkt aan het verbeteren van de zoekfunctie.

Ik heb de proef op de som genomen en ging zoeken naar mijn op 17-jarige leeftijd in Auschwitz vermoorde oom Simon Caun. En inderdaad, zijn persoonskaart kwam op mijn scherm. Heftig, dat moet ik u wel zeggen.