Gay Pride in Tel Aviv: Er worden volgende week 300.000 bezoekers verwacht

Voor de 21ste keer wordt volgende week in Tel Aviv de Gay Pride gehouden. Het grootste evenement voor de LGTB gemeenschap in het hele Midden Oosten. Er worden 300.000 bezoekers verwacht, waarvan er enkele tienduizenden uit het Midden Oosten komen, waaronder de Palestijnse gebieden.

De hele volgende week vinden er ontelbaar veel feesten, optredens en andere activiteiten in Tel Aviv, met als hoogtepunt de Gay Pride parade zelf. Zoals ook dit jaar weer start de parade in het Gan Meir park en vandaar via Bograshov Street en Ben Yehuda Street langs de boulevard, waar het uiteindelijk Gordon Beach bereikt, één van de beste stranden van Tel Aviv. Daar verandert de parade in één groot festival, vergelijkbaar met carnaval.

Misschien wel het bekendste LGBT-café van Tel Aviv is Shpagat (“spleet” in het Hebreeuws). Het staat altijd bovenaan in elke lijst van de beste LGBT-locaties in de stad. Het bevindt zich in de kunstzinnige Nahalat Binyamin Street in Tel Aviv, perfect voor 24 uur per dag plezier.

Voor meer LGTB clubs en restaurants in Tel Aviv klik hier.

Advertentie (4)