Google wil in de komende drie jaar een rol spelen “in het leven” van 6.000 Israelische start ups

Google Tel Aviv

Het doel van Google voor Israël in de komende drie jaar is om een ​​betekenisvolle rol te spelen in het ‘leven’ van 6000 lokale startups, zegt Matthew John Brittin, de president voor Business en Operations van het bedrijf in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Brittin sprak eerder deze maand met Calcalist tijdens een bezoek aan de campus van Tel Aviv. Google, zei hij, wil de volgende generatie startups helpen groeien, opschalen, banen creëren en welvaart bevorderen.

Volgens Brittin, die toegeeft dat 6.000 een ambitieus aantal is, is het bedrijf met 1.250 lokale werknemers – waarvan 1.000 in technische functies – klaar voor de taak.

In de afgelopen jaren heeft Google veel middelen geïnvesteerd in een poging om voet aan de grond te krijgen in de Israëlische technologiesector. Minder dan een jaar geleden lanceerde Google zijn nieuwe, 1.800 vierkante meter grote Tel Aviv-campus. Het beschikt over een café dat dient als een ontmoetingsplaats voor ondernemers en evenementenruimtes waar het bedrijf ontmoetingen en lezingen organiseert. Op deze campus organiseert Google digitale trainingen, startup mentorprogramma’s en versnellers.

Lees en beluister hier het hele interview.

Advertentie (4)