In de Israelische hightech sector zijn 307.000 mensen werkzaam

Screenshot YouTube

Hightech-werknemers waren volgens de gegevens van de Israel Innovation Authority medio 2019 goed voor 8,7% van het totale Israëlische personeelsbestand, tegen 8,3% in 2017.

Medio 2019 bereikte het aantal werknemers in loondienst in de hightech sector 307.000, zei de autoriteit in een verklaring. In absolute termen groeide het aantal werknemers in de technische industrie met ongeveer 19.000, ondanks een daling van ongeveer 3.000 op het gebied van de productie van geneesmiddelen, voornamelijk vanwege kostenbesparende stappen bij Teva Pharmaceutical Industries Ltd.

De software-industrie zag met ongeveer 14.000 nieuwe medewerkers de grootste toename.

“Hightech-werkgelegenheid wordt gekenmerkt door een hoge productiviteit en hoge lonen, dus het is van groot belang om het aantal totale werknemers in de economie te verhogen,” zei de verklaring.

De stijging van de werkgelegenheid op technologisch gebied weerspiegelt de grote vraag naar werknemers in de sector en is mogelijk gemaakt door een aantal stappen die de regering heeft genomen om het aanbod van hooggeschoold menselijk kapitaal te vergroten, waaronder het trainen van Arabieren, de ultraorthodoxe en meer vrouwen, om zodoende meer instroom te krijgen, zei de verklaring.

De Israel Innovation Authority werkt ook om startups aan te moedigen om te groeien in Israël en multinationals om hun activiteiten lokaal uit te breiden, en niet alleen door het opzetten van R & D-centra, zodat ze meer mensen in dienst kunnen nemen.