Vier mortieren uit Gaza richting Israel; IDF valt doelen in Gaza aan

IDF helicopter. Screenshot YouTube

Vier mortieren werden rond 15.45 uur plaatselijke tijd richting Israel afgevuurd, zei de IDF zojuist, waardoor de IDF in reactie daarop Hamas-doelen heeft aangevallen.

Drie mortieren kwamen neer in de door Hamas geleide kust enclave, terwijl een vierde in open terrein in Israël naast het grenshek viel. De IDF zei dat raketsirenes voor inkomende raketten alleen werden geactiveerd in het open gebied waar de vierde mortier viel.

IDF-vliegtuigen vielen een Hamas post in de noordelijke Gazastrook aan als reactie op het lanceren van mortieren richting Israëlisch grondgebied.

Het geweld komt een dag nadat de IDF als vergelding de elektriciteit centrale in Gaza grotendeels plat legde omdat het beval dat diesel brandstof zendingen naar Gaza ‘tot nader order gehalveerd zouden worden als reactie op drie Palestijnse rakettenaanvallen op Zuid-Israël op zondagavond.