Duizenden demonstranten de straat op in Tel Aviv tegen klimaatverandering

Foto: Twitter

Duizenden mensen demonstreerden opnieuw in de straten van Tel Aviv en hielden borden omhoog tegen de gevaren van de opwarming van de aarde. Net als elders in de wereld, bevonden zich veel studenten en scholieren onder de demonstranten.

De schoolstakingen van “Friday For Future” worden uitgevoerd door scholieren en studenten die deelnemen aan demonstraties, in plaats van naar school of universiteit te gaan, om actie te eisen tegen de opwarming van de aarde en klimaatverandering.

Foto: Twitter

De beweging werd beroemd gemaakt door de 16-jarige klimaatactiviste Greta Thunberg, die op een vrijdag niet meer naar school ging en in plaats daarvan protesteerde voor het Zweedse parlement, in een poging om de regering de koolstofemissies in het land te laten verminderen conform de overeenkomst van Parijs.

Thunberg maakte afgelopen maandag indruk tijdens de Climate Action Summit van de Verenigde Naties, toen ze een toespraak hield waarin de acties van wereldleiders werden veroordeeld, omdat ze had verwacht dat de huidige generatie de planeet in een betere staat zou achterlaten voor de nieuwe generatie. “Jullie hebt mijn dromen en mijn jeugd gestolen met jullie lege woorden”, aldus de jonge klimaatactiviste.