Marokko vernietigt het Holocaust monument (VIDEO)

Holocaustmonument Marrakesh. Foto PixelHelper

De Marokkaanse autoriteiten hebben het bij Marrakech inbouw zijnde Holocaust monument, waar wij eerder over schreven, vernietigd na klachten van activisten dat dit normalisering met de Staat Israel zou inhouden.

Het monument in de stad Ait Faska, niet ver van Marrakech, werd door de Duitse non-profit organisatie PixelHelper opgericht om de slachtoffers van de Holocaust en leden van de LGBT-gemeenschap te herdenken die tijdens de Tweede Wereldoorlog werden vervolgd en vermoord.

De publiciteit over de bouw van het monument in de Marokkaanse en buitenlandse media heeft kritiek opgewekt van activisten op die vonden dat dit normalisatie van de banden met de staat Israel zou zijn.

Naar aanleiding van deze kritiek hebben de Marokkaanse autoriteiten het monument met behulp van bulldozers gesloopt en zware schade aangericht aan plek.

Ondanks dat het werk aan het Holocaustmonument al een jaar gaande was, verdedigden de autoriteiten de sloop door te zeggen “dat de bouw van het monument niet was toegestaan.”

De Duitse organisatie PixelHelper veroordeelde de acties van de Marokkaanse overheid: “Als u bedenkt dat we hier 365 dagen met 10 werknemers hebben gewerkt, hebben we een schade van ongeveer € 100.000 geleden”, aldus de NGO.

PixelHelper roept ondertussen zijn volgers op om geld te doneren om het monument weer op te bouwen.

Advertentie (4)