President Rivlin had een ontmoeting met de opperrabbijn van Engeland

Foto Amos Ben Gershom (GPO)

Een paar dagen nadat opperabbijn van Engeland, Ephraim Mirvis, heeft gewaarschuwd tegen het antisemitisme binnen de Labour-partij, heeft de rabbijn een ontmoeting gehad met de Israëlische president Rivlin.

Tijdens de ontmoeting sprak president Rivlin zijn steun uit ‘voor het inspirerende werk’ van Ephraim. ‘Je leiderschap en duidelijke boodschappen, met name die van de afgelopen dagen, vervult ons allemaal met trots,’ zei Rivlin onder andere.

‘Door antisemitisme niet te toleren betekent veiligheid voor de Joodse gemeenschap. Dit betekent onder andere dat er geen ruimte is voor antisemitisme in de machtsbolwerken en op sociale media. Effectieve wetgeving en Holocaustonderwijs zijn hierbij nodig,’ zei Rivlin in een verklaring. Eerder op woensdag hekelde Rivlin hekelde ook het antisemitisme tijdens een bijeenkomst met de Britse liefdadigheidsgroep “United Jewish Israel Appeal“.

‘Sinds de Balfour-verklaring heeft Israël een gemeenschappelijke geschiedenis en democratische waarden met Groot-Brittannië gedeeld. We zijn hierdoor dan ook uiterst bezorgd over het toenemende antisemitisme in het Verenigd Koninkrijk.’

Tot slot zei de president nog dat hij op 23 januari 2020, tijdens het World Holocaust Forum in Jeruzalem, wereldleiders zal oproepen en waarschuwen tegen antisemitisme.

Advertentie (4)