Gal Gadot gaat een film produceren over een Israelisch-Palestijns liefdesverhaal

Gal Gadot. Screenshot YouTube

De Israëlische actrice Gal Gadot en haar man hebben een deal getekend voor de coproductie van een filmversie van een boek dat uit de leeslijsten van Israëlische middelbare scholen is gehaald vanwege de weergave van een liefdesverhaal tussen een Israëlische vrouw en een Palestijnse man. de film is gebasseerd op het boek “Borderlife” van Dorit Rabinyan, dat eerder werd verboden op Israelische middelbare scholen vanwege de controversiële inhoud.

Het productiebedrijf van Gadot en haar echtgenoot Yaron Varsano, Pilot Wave zal voor de filmproductie gaan samenwerken met het Israëlische productiebedrijf Keshet International.

Het boek vertelt het verhaal van een Israëlische vrouw en een Palestijnse man die verliefd worden tijdens een koude winter in New York City en ervoor kiezen om hun romantiek te verbergen voor vrienden en familie als ze worstelen om de relatie te verwerken.

Het boek werd in Israel een bestseller in Israël in 2015 door het ministerie van Onderwijs uit de aanbevolen leeslijsten voor middelbare scholieren werd gehaald, omdat het ‘een bedreiging vormde voor de joodse identiteit’.

Gadot is momenteel in Israël tijdens een pauze tussen het filmen van een nieuwe bewerking van Agatha Christie’s ‘Death on the Nile’ met Kenneth Branagh en ‘Red Notice’, berichtte Variety .

Gadot en haar echtgenoot Varsano hebben verschillende projecten gelanceerd sinds de oprichting van Pilot Wave eerder dit jaar, waaronder een serie over de joodse actrice Hedy Lamarr en een film over de Poolse ondergrondse leider Irena Sendler, waarbij Gadot het titelpersonage in elk daarvan speelde. Pilot Wave werkt ook aan ‘My Dearest Fidel’, een bewerking van het tijdschriftartikel van Peter Kornbluh over de hechte vriendschap tussen ABC-journaliste Lisa Howard en de Cubaanse leider Fidel Castro.