Opnieuw moest Netanyahu in veiligheid worden gebracht tijdens raketalarm in Ashkelon (video)

Voor de tweede keer in vier maanden moest premier Netanyahu in veiligheid worden toen tijdens zijn toespraak in Ashkelon het raketalarm klonk. Ook de eerste keer gebeurde dit tijdens een toespraak in Ashkelon.

Screenshot video.

Het bleek dat er vanuit Gaza een raket was afgeschoten die door de Iron Dome werd vernietigd.

Netanyahu was halverwege zijn verkiezingstoespraak ivm met de vandaag te houden verkiezing voor het leiderschap van de Likoed, toen het raketalarm afging en hij door veiligheidsagenten van het toneel werd geleid naar een veilige ruimte.

Vier maanden geleden gebeurde precies hetzelfde, ook tijdens een verkiezingstoespraak in Ashkelon, maar in tegenstelling tot de eerste keer, kwam hij nu naar ca. 15 minuten terug om zijn toespraak voort te zetten.

Voordat hij zijn toespraak vervolgde zei hij :” de personen die deze raket hebben afgevuurd of opdracht daartoe hebben gegeven, kunnen maar beter hun spullen pakken”.

Hij refereerde daarbij naar de moord op Baha Abu al-Ata vorige maand, een Palestijnse islamitische Jihad-terreurleider die volgens Israël de raketaanval in september beval.

Normaal worden toespraken van belangrijke politici niet vooraf gepubliceerd, maar net zoals in september was ook deze keer weer vooraf een aankondiging gedaan dat Netanyahu naar Ashkelon zou komen.

Vanzelfsprekend was dit niet aan de aandacht van de terreurgroepen in Gaza ontsnapt.

In reactie op het incident zei Blauw en Wit leider Benny Gantz: “Deze situatie waarin Israëlische burgers overgeleverd zijn aan terroristen en de premier van Israël niet in staat is om delen van zijn land te bezoeken, is een schande voor het veiligheidsbeleid in het zuiden – en een verlies aan afschrikking die geen soeverein land kan accepteren. We zullen de regering vervangen, het beleid veranderen, afschrikking herstellen en de bewoners in het Zuiden weer rust geven. ”

In reactie op de raketaanval heeft de IDF met vliegtuigen en helikopters verschillende Hamas doelen in Gaza aangevallen, omdat Hamas als heersers in Gaza, verantwoordelijk worden gehouden.

Advertentie (4)