Interview Israëlische ambassadeur Naor Gilon bij tv-programma ‘Uitgelicht!’ (video)

In bovenstaand filmpje kun je het interview terugkijken van het tv-programma Uitgelicht! van Family7 met de Israëlische ambassadeur in Nederland.

Dhr. Naor Gilon is sinds drie maanden de nieuwe ambassadeur van Israel in Den-Haag. In het gesprek vertelt de ambassadeur over zijn recente bezoek aan Urk, waar hij condoleances kwam brengen voor het tragische verlies van de twee vissers. Tijdens zijn bezoek is dhr. Gilon onder meer ontvangen door wethouder Brouwer en burgemeester Bakker van Urk.

In het interview beantwoord de ambassadeur voort vragen van de presentator over de historisch sterke band tussen Nederland en Israel, hedendaags antisemitisme in Europa, de publieke opinie en het uitsluitend labelen van Israëlische producten.

Ook spreekt de ambassadeur over UNWRA, die het zogenaamde Palestijnse “vluchtelingen” vraagstuk kunstmatig in stand houdt als politiek wapen tegen Israel, in plaats van het probleem op te lossen.

Advertentie (4)