Israelische Apps die je moet gebruiken in geval van een ramp

Foto Carbyne

Gelukkig ondervinden de meesten van ons niet al te vaak noodsituaties of natuurrampen, maar als we dat wel doen, ondervinden we misschien problemen als gevolg van schade aan infrastructuur of bijvoorbeeld uitvallen van gezondheidsdiensten. Hieronder vindt u een lijst met acht in Israël gevestigde startups die technologieën ontwikkelen om individuen en noodteams te helpen in het geval van natuurrampen of andere rampen.

Carbyne911

Foto Carbyn911

Carbyne Ltd., ondersteund door de voormalige Israëlische premier Ehud Barak, ontwikkelt een technologie die is ontworpen om de tijd te verminderen die eerste hulpverleners nodig hebben om te beoordelen, prioriteren en te handelen in crisissituaties. Het gedigitaliseerde 911-systeem van Carbyne helpt eerste hulpverleners inkomende noodoproepen beter te verwerken met behulp van informatiebronnen, waaronder live videostreaming, voice over IP en locatiedetectie. Het bedrijf meldt een 65% kortere tijd voor hulpdiensten die zijn technologie gebruiken.

WaterGen

Foto Watergen

Water-Gen Ltd. ontwikkelt atmosferische watergeneratoren (AWG) die schoon en veilig drinkwater kunnen onttrekken aan de natuurlijk luchtvochtigheid. De technologie van Watergen kan worden gebruikt om veilig water te leveren aan plaatsen die te kampen hebben met watertekort of gebrek aan waterinfrastructuur. Volgens verklaringen van het bedrijf kunnen de apparaten van WaterGen tussen de 27 liter water per dag produceren voor een huishoudapparaat en 6000 liter voor de grootste eenheid van het bedrijf. Het bedrijf biedt ook een voertuig voor noodgevallen, met een dagelijkse capaciteit van 800 liter.

NowForce

Foto ministerie van Buitenlandse Zaken Israel

NowForce Ltd. ontwikkelt mobiele applicaties die zijn ontworpen om eerste hulpverleners te helpen mensen in nood te lokaliseren en de dichtstbijzijnde beschikbare hulpverlener naar elke locatie te sturen. In 2018 werd NowForce overgenomen door Nasdaq-genoteerd surveillance- en business intelligence-bedrijf Verint Systems Inc. voor $ 4,5 miljoen.

Edgybees

Foto Edgybees

Edgybees Ltd. ontwikkelt een augmented reality-app voor eerste hulpverleners. De technologie van het bedrijf kan zeer nauwkeurige GIS-gegevens (geografisch informatiesysteem) in realtime toevoegen aan video’s gemaakt door een drone die op een hoogte van 100 meter boven een scène vliegt of een vliegtuig dat nog hoger vliegt. De toegevoegde informatie kan wegenkaarten, stroomnetten, spanningslijnen of de fysieke locatie van reddingsteams en slachtoffers op de grond zijn. In plaats van een persoon te sturen om het gebied in kaart te brengen en in gevaar te brengen, kunnen hulp- en reddingsteams een drone besturen, een polygoon tekenen die het gevaarlijke gebied op de video omsluit en weten waar ze niet moeten binnenkomen of speciale voorzorgsmaatregelen moeten nemen. De app van Edgybees wordt door hulpverleners gebruikt om zich te oriënteren in verwarrende omgevingen en om snel evoluerende omstandigheden beter te volgen. De app werd voor het eerst gebruikt in Florida in de nasleep van orkaan Irma in september 2017.

BioGas

Foto BioGas

HomeBiogas Inc. ontwikkelt kleine systemen die menselijk afval omzetten in hernieuwbare kookbrandstof op een manier die geen toegang vereist tot riolen of waterroosters. Het compacte Bio-toilet is gemakkelijk te vervoeren en kan volgens het bedrijf op je rug gebonden met een bromfiets worden meegenomen. Het vereist geen technicus voor installatie of onderhoud en kan ook worden gebruikt in rampgebieden, omdat het geen schoon water of een functionerend rioleringssysteem vereist. Terwijl traditionele composttoiletten handmatig moeten worden geleegd, stuurt een handmatige pomp het afval rechtstreeks naar het HomeBiogas-apparaat waar het wordt behandeld en omgezet in kookbrandstof. Het levert zijn oplossingen aan klanten in de Palestijnse gebieden, Fiji, New York en meer dan 100 andere landen wereldwijd.

Hilico

Foto Hilico

Hilico Off-Grid Solutions Ltd. ontwikkelt een draagbaar lichtgewicht regenoogstapparaat dat is ontworpen om op duurzame wijze schoon drinkwater te leveren aan off-grid gemeenschappen en door rampen getroffen gebieden. Het bedrijf testte zijn prototype in 2017 in Mumbai en tekende eerder vorig jaar zijn eerste commerciële distributieovereenkomst in Kenia. Het apparaat van het bedrijf is nog niet commercieel beschikbaar, maar het zal in 2020 op de markt komen, zei mede-oprichter Moshe Belilty van het bedrijf in een 2019-interview met Calcalist.

EZPack Water

Foto EZPack Water

EZPack Water Ltd. ontwikkelt en produceert een draagbaar wateropslag- en distributiesysteem voor nood- en rampsituaties. De zware waterzakken van het bedrijf kunnen elk maximaal 5000 liter water bevatten en kunnen gemakkelijk worden vervoerd met elke pick-up, aanhangwagen, busje of bus. De blazen zijn gemaakt van een materiaal dat het water fris en in optimale drinkconditie houdt voor vele maanden en kan direct op elk type grond worden geplaatst, inclusief modder of scherpe rotsen.

EVigilo

Foto <strong> </strong>EVigilo

EVigilo Ltd. ontwikkelt een beveiligde service die binnen enkele seconden massale meldingen levert aan een willekeurig aantal mensen, waar ook ter wereld. De meldingen van het bedrijf worden op verschillende manieren verzonden, waaronder mobiele uitzending, sms, televisie- en radio-uitzending, mobiele apps, vaste telefoon lijnen en e-mail. Het meldingssysteem van het bedrijf werd gebruikt tijdens de aardbeving met een kracht 8,3 in 2014 in Chili om mensen te waarschuwen voor de tsunami die later volgde en wordt ook gebruikt door het Israëlische Home Front Command en de National Emergency Management Authority, volgens verklaringen van het bedrijf.

Advertentie (4)