Video: Israël opent het eerste coronavirus ziekenhuis

Screenshot YouTube

Een ziekenhuis voor uitsluitend coronavirus patiënten heeft afgelopen donderdag haar deuren geopend in Israel. Ook ontving het ziekenhuis haar eerste patiënten.

Het Sharon Hospotal in Petah Tikva werd in minder dan twee weken omgebouwd tot een coronavirus ziekenhuis met 200 bedden, nadat alle patiënten waren overgeplaatst naar andere ziekenhuizen. Het 1.400 man sterke personeel heeft een opleiding gekregen in de behandeling van coronavirus patiënten en hoe om te gaan met zelfbescherming tegen infectie van de virus, die tot dusver het leven van acht mensen in Israël heeft geëist.

Het ziekenhuis, onderdeel van het Rabin Medisch Centrum complex, beschikt over 40 beademingsapparaten en vier ECMO levens-ondersteunende machines die de functie van hart en longen vervangen. Het grootste deel van de behandeling zal op afstand worden beheerd via vijf commando- en controlecentra met camera’s.

Er zijn al 37 coronavirus patiënten in het ziekenhuis opgenomen, waarvan vijf in ernstige toestand, waaronder een 46-jarige man met reeds bestaande medische aandoeningen en een 38-jarige man zonder reeds bestaande aandoeningen.

“Ik ben er trots op dat ik aan het roer sta van een ziekenhuis dat een missie van nationaal belang vervuld”, zegt Dr. Eitan Chaver, het hoofd van het Sharon Hospital. ‘De missie is complex en uitdagend.”

Dr. Eithan Wertheimer, de directeur van het Rabin Medisch Centrum, zei dat het ziekenhuis het eerste ziekenhuis in Israël was dat een grootschalige ziekenhuisopname in geïsoleerde omstandigheden kan aanbieden.

“Naast het feit dat dit het eerste ziekenhuis in zijn soort is in Israël, is het uniek omdat dit ziekenhuis het hele proces van operatiekamers en herstel kan bieden voor alle urgente operaties die coronavirus patiënten nodig kunnen hebben.”