Israëlisch DNA bedrijf MyHeritage bouwt Covid-19 testfaciliteit met Chinese partner

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Het Israëlische DNA-bedrijf MyHeritage kondigde vrijdagavond aan dat het gaat samenwerken met de Chinese genomics-gigant BGI om een nood-testfaciliteit te bouwen. Hiermee kan Israël een additionele tienduizend coronavirus tests per dag uit voeren.

Het laboratorium zal naar verwachting op 9 april gereed zijn. Verwacht wordt dat de testoutput in korte tijd kan verdubbelen tot ongeveer 20.000 per dag.

Een identiek laboratorium is in slechts vijf dagen opgezet door BGI in Wuhan, het oorspronkelijke epicentrum van het coronavirus. Een ander laboratorium werd opgezet in Shenzhen.

Volgens CEO en mede-oprichter van MyHeritage, Gilad Japhet, zal BGI de komende dagen een vliegtuig met apparatuur naar Israël sturen, waaronder tientallen geavanceerde qPCR-corona-testmachines. Hij legt uit gespecialiseerde apparatuur is om RNA-virussen te detecteren “waarmee zelfs minimale hoeveelheden van het virus kunnen worden ontdekt”.

Om ervoor te zorgen dat het lab het strakke schema bijhoudt om vanaf 9 april minimaal 10.000 test per dag te kunnen uitvoeren gaat MyHeritage 110 nieuwe medewerkers voor het lab aannemen.

Volgens Japhet zuller er ongeveer 25 experts uit China naar Israël komen om zijn mensen training te geven in het gebruik van de apparatuur.

Het Chinese team van experts hoeft niet eerst 2 weken in quarantaine zoals alle andere reizigers die in Israël aankomen. Wel zullen ze medische verklaringen moeten kunnen overhandigen waarin staat dat ze negatief zijn getest op het virus.

Volgens Japhet zal MyHeritage verantwoordelijk zijn voor de financiering. BGI levert de apparatuur en mankracht. “Ons doel is niet om rijk te worden, maar om de mensheid te helpen. Dit is het moment voor de Israëlische hightechindustrie om te schitteren “, concludeerde Japhet.

Vorige week werd al bekend dat MyHeritage 66.000 speciale swabs aan het ministerie van Volksgezondheid heeft geschonken voor het uitvoeren van coronavirus-tests.

Advertentie (4)