Operatie COVID-19: Rambam ziekenhuis werkt samen met militaire elite-eenheden

Foto: Rambam Health Care Campus/GPO

Donderdagavond bezocht een kleine, selecte groep soldaten van de Special Operations Unit van de Israel Intelligence Division de Rambam Health Care Campus in Haifa, Israël. Gewapend met elektronische apparatuur namen de soldaten kort de controle over van de kamers waarin het ziekenhuis onlangs in recordtijd een ​​tweede speciale en geïsoleerde coronavirus afdeling heeft ingericht.

De Special Operation Unit bracht een technologische oplossing voor de uitdaging waarmee COVID-19-isolatieafdelingen worden geconfronteerd, door een virtuele verbinding te creëren tussen het controlecentrum waar artsen en verpleegkundigen zijn gestationeerd en het personeel dat in de patiëntenkamers werkt. Dr. Michael Halberthal, directeur-generaal van Rambam, beschreef het initiatief van de Special Operations Unit als “vitaal en hartverwarmend.

Tot nu toe hadden patiënten in goede conditie een telefoon en een directe videoverbinding met het commandocentrum en konden ze communiceren met het personeel over hun zorg. Dergelijke communicatie is echter uitdagender wanneer de medische staf kamers moet betreden en patiënten in matige of kritieke toestand moet verzorgen. In dat geval moesten ze via een mobiele telefoon communiceren met het medische team van de controlekamer, terwijl ze volledig gekleed waren in persoonlijke beschermingsmiddelen, wat de communicatie soms behoorlijk moeilijk maakte.

Een paar uur lang gingen de soldaten van kamer tot kamer en installeerden nieuwe audiosystemen – elk met een handige tabletinterface en toegankelijk met één tik.

Vanaf nu kan al het medisch personeel dat deze kamers binnenkomt gemakkelijk gesprekken voeren met het commandocentrum via microfoons en luidsprekers die in elke kamer zijn geïnstalleerd.

“We zijn constant op zoek naar manieren om het werk op de geïsoleerde afdeling te optimaliseren en leren onderweg”, legt Dr. Halberthal uit. “Het doel is om kwaliteitszorg te bieden en tegelijkertijd de veiligheid van het personeel te waarborgen. Deze initiatieven van technologiebedrijven en militaire eenheden zijn een geweldig Israëlisch fenomeen.”

Advertentie (4)