Israëlische techbedrijven helpen het coronavirus te bestrijden

Gesloten Carmel markt in Tel Aviv

Nu het coronavirus zich nog steeds blijft uitbreiden in Israel komen steeds meer techbedrijven in beweging om steun en hulp te bieden in de vorm van onderzoek, nieuwe technologie en medische apparatuur. Maar ook donaties van geld en voedsel zijn geen uitzondering.

Hier wat voorbeelden, waarbij u de link kan klikken voor verdere informatie.

De Israëlische startup Vocalis Health probeert erachter te komen hoe het coronavirus klinkt. Het Israëlische Ministerie van Defensie test technologie die is ontwikkeld door Vocalis Health, een startup voor stemanalyse, op vastgestelde coronavirus patiënten om te zien of het een vocale ‘coronavirus-vingerafdruk’ kan detecteren om de diagnose te helpen. Lees verder

Een robot die de coronavirus-gegevens van een Israëlische medische organisatie automatiseert. Het in Tel Aviv gevestigde Kryon ontwikkelt virtuele agenten, of bots, die worden gebruikt om organisatieprocessen zoals papierwerk en het indienen van verzekeringsclaims te automatiseren. Lees verder

Mobileye doneert 2,75 miljoen dollar aan sociale diensten. Organisaties kunnen tot het einde van de maand een aanvraag indienen om geld van Mobileye te ontvangen. Lees verder

Stamboomwebsite MyHeritage heeft 66.000 wattenstaafjes aan Israël geschonken om te helpen in de strijd tegen Covid-19. Het product wordt geleverd door een leverancier van MyHeritage in North Carolina, Amerika, en het bedrijf schat dat de donatie ongeveer 10 miljoen dollar waard is. Lees verder

Inovytec, ontwikkelaar van draagbare medische apparatuur, voorziet het Israëlische ministerie van Defensie van 1,000 beademingsapparaten. Terwijl het coronavirus zich in Israël verspreidt, wordt een beroep gedaan op de defensie-industrie van het land om te helpen bij de supersnelle productie van ademhalingsapparatuur. Lees verder

Miljardair Yuri Milner doneert 3 miljoen dollar om het coronavirus te bestrijden. De Russisch-Israëlische miljardair heeft via zijn stichting de Milner Foundation, 3 miljoen dollar gedoneerd aan drie Israëlische instellingen die momenteel werken om de coronavirus pandemie te bestrijden. Lees verder

Omdat de meeste werknemers nu vanuit huis werken, schenkt Playtika het voedselbudget normaal bestemd voor personeel aan senioren in Israel. Vanaf vandaag zal het Israëlische online spelletjesbedrijf zijn wekelijkse voedselbudget gebruiken om circa 1,000 voedselmanden vol essentiële producten, waaronder olijfolie, suiker en thee te financieren. De manden worden geschonken aan acht verschillende organisaties en goede doelen in het hele land. Lees verder

Chipfabrikant Intel schenkt een coronavirus-testsysteem aan Israëlische ziekenhuizen. Het geautomatiseerde systeem ter waarde van 320.000 dollar kan RNA extraheren uit ademhalingsmonsters van mensen die ervan verdacht worden het virus bij zich te hebben. Lees verder

Israel Chemicals (ICL) schonk geld en wattenstaafjes om de strijd tegen Covid-19 in Israël te ondersteunen. ICL heeft NIS 900.000 (€ 227.000) en 20.000 wattenstaafjes geschonken aan de Israëlische ziekenhuizen Soroka University Medical Center in de zuidelijke stad Be’er Sheva en het Sheba Medical Center in Tel HaShomer voor hun inspanningen om het virus te bestrijden. Lees verder

Advertentie (4)