Israëlische startup komt met systeem van ultrasone geluidsgolven voor afstand houden

Foto Sonarax

Sonarax , een in Haifa gevestigde start-up die gespecialiseerd is in ultrasone communicatietechnologie , kondigde deze week aan dat het haar aanrakingsloze technologie zal aanbieden om te helpen bij het fysieke afstand houden op kantoor en andere plaatsen in het licht van de COVID-19 pandemie.

Dankzij de technologie van het bedrijf kunnen verschillende mobiele apparaten met elkaar communiceren via ultrasone geluidsgolven, die niet waarneembaar zijn voor het menselijk oor.

Tegenwoordig, wanneer mensen in de openbare ruimte voorzichtig moeten zijn om niet besmet met het coronavirus te raken en te verspreiden, kan de ultrasone technologie van pas komen om een ​​werkplatform te creëren voor contactloze werkplekken.

“We hebben een zeer specifiek algoritme ontwikkeld dat de overdracht van gegevens over ultrasone golven mogelijk maakt”, zegt Nimrod May, CCO voor Sonarax, tegen The Jerusalem Post . “De manier waarop dit wordt gedaan, is door een zeer eenvoudige, snelle software ontwikkelingskit (SDK) te implementeren. In plaats van dat we een vingerafdrukmodule in handen krijgen of met een kaart vegen of iets erin steken, implementeren we in feite onze SDK op de mobiele applicatie van de werknemer, en deze SDK communiceert met de eenvoudige desktopcomputer van de secretaresse. “

De technologie zou, zo beweert May, een veiliger werkgebied mogelijk maken zonder dat de hulpmiddelen rond de werknemer hoeven te worden aangeraakt.

Deze machine-naar-machine connectiviteit “creëert de ‘identificerende handdruk’ tussen de werknemers en het tijdregistratiesysteem van de werkgever,” legde May uit.

Dit zou bijvoorbeeld heel goed werken voor het bewaken van quarantaine. Dezelfde technologie is geïmplementeerd in een niet nader genoemde Europese universiteit die de Sonarax-oplossing heeft geïmplementeerd in het systeem dat registreert welke studenten aanwezig zijn.

‘Ze hebben onze SDK geïmplementeerd in de mobiele app van hun universiteit’, zei hij. “In elke klas gebruiken de leraren hun touchpads, die onze SDK hebben geïmplementeerd op de universiteitstoepassing, en dat is alles. We definiëren de parameters voor wat ‘student in’ is en wat ‘student uit’ is.”

May legde aan de Jerusalem Post uit : “Er zijn zoveel normale gedragingen die voorafgaand aan de pandemie gebruikelijk waren en die zullen worden gewijzigd omdat mensen zich meer zorgen gaan maken over interactie op verschillende interfaces binnen de fysieke ruimte. We kwamen op de proppen met deze hele reeks oplossingen voor handenvrij gebruik van onze mobiele telefoons als onze derde handen. “

Hij had kritiek op Apple en Google , die van plan zijn bluetooth-technologie te gebruiken om de verspreiding van het coronavirus te bestrijden.

“Hoe verbazingwekkend het ook is dat deze twee reuzen samenwerken, net als een crossover van Family Guy en Simpsons, kan bluetooth niet eens in de buurt komen van de voordelen die ultrasone geluidsgolven hebben voor sociale afstand,” beweerde May. “In tegenstelling tot ultrasone geluidsgolven, die de meest nauwkeurige manier zijn om afstanden en dergelijke te meten, kun je geen nauwkeurige metingen doen via bluetooth.”