Dan keten heropent hotels in Israël

Dan Ceasarea. Foto Dan Hotels

Dan Hotels gaat haar hotels heropenen naarmate de uitbraak van het coronavirus afneemt. De Dan Eilat en Dan Caesarea kunnen aan het einde van de maand weer gasten ontvangen, nog voor Shavuot op 27 mei.

Er zal veel nadruk worden gelegd op reinheid en hygiëne. Volgens Ronen Nissenbaum, de CEO van Dan Hotels, gaan de meeste vragen die het callcenter van de keten ontvangt over hoe de hotels worden gereinigd en gedesinfecteerd.

De voorbereidingen voor de heropening van de keten zijn onder meer het desinfecteren van alle openbare ruimtes en kamers. Ook de sleutels voor de kamers worden gedesinfecteerd en wachten in een envelop voor de gasten bij de receptie. Alle gasten die het hotel binnenkomen zullen hun temperatuur moeten laten meten. Als wordt bevestigd dat een gast koorts heeft, wordt hen de toegang tot het hotel ontzegd.

Alle gasten moeten een gezondheidsverklaring ondertekenen en krijgen een desinfecterende kit op hun kamer met onder andere gezichtsmaskers. In- en uitchecken, deuren openen de rekening betalen zal met een speciale app gaan.

“Het coronavirus heeft zowel de wereld als onze werkwijze veranderd”, zegt Nissenbaum. Veel van de eisen komen van de gasten. Samen met de openstelling van de markt en bedrijven en mensen die hun huis verlaten, hebben we de afgelopen week hebben een stijging van tientallen procentpunten in het aantal aanvragen bij onze boekingscentrales gezien. De wens voor een vakantie in combinatie met de beperkingen op reizen naar het buitenland, creëert een vraag die er voorheen niet was. “

“We worden niet euforisch en denken niet dat de hotels in juni vol zullen zijn, maar er is een drang om de boel weer op gang te krijgen. In elk telefoongesprek wordt gevraagd naar de striktheid van het schoonmaken en hoe de temperatuur wordt gemeten. Anderen vragen of het zwembad zal open zijn en hoe het eten wordt geserveerd in de eetkamer.

‘Het is van cruciaal belang. We hebben het ministerie van Volksgezondheid gevraagd om binnen een aantal dagen met nieuwe instructies te komen, zodat we gasten op Sjavoeot kunnen ontvangen. Als we geen goedkeuring krijgen, moeten we de opening met een week uitstellen.’

Eten in hotels zal ook een andere ervaring worden. Maar er wordt nog gewacht op instructies over hoeveel meter er tussen gasten in de eetzaal moeten worden gehandhaafd en wat de afstand tussen de stoelen moet zijn. De afgelopen maand zijn allerlei ideeën voorbereid over het serveren van de maaltijden. Aan buffet zal niet meer worden gedaan. Daarom kunnen gasten in de toekomst hun maaltijden ophalen op bepaalde punten of gewoon geserveerd krijgen.

Lees hier verder voor het hele interview met de de CEO van Dan Hotels

Advertentie (4)