Druzische soldaat die been verloor bij aanslag krijgt onderscheiding voor uitmuntendheid

Shadi met de oorkonde. Foto IDF Woordvoerder

Shadi Ibrahim, de Druzische soldaat die twee weken geleden bij een aanslag zijn been verloor, kreeg uit handen van de chef van de generale staf Lt. Gen. Aviv Kohavi en de commandant van de 401ste brigade Col. David Sonego in het Soroko ziekenhuis in Beersheva een certificaat voor uitmuntendheid overhandigd.

Sergeant Shadi Ibrahim is een gevechtssoldaat in het 9e bataljon van de 401ste brigade, 20 jaar oud uit en afkomstig uit het dorp Sajur in het noorden van Israël. Hij raakte twee weken geleden zwaargewond bij een ram-aanval met een auto en werd geëvacueerd naar het Soroka Medical Center. Daar onderging hij een operatie waarbij zijn been moest worden geamputeerd.

Begroeting door de IDF opperbevelhebber. Foto IDF Woordvoerder

Voordat hij gewond raakte bij de terreuraanval had Shadi te horen gekregen dat hij was geselecteerd om de onderscheiding van uitmuntendheid van de Brigade te ontvangen. Door zijn verwondingen en operaties kon hij de prijsuitreiking, die vorige week werd gehouden, niet bijwonen. Vandaar dat de opperbevelhebber van de IDF persoonlijk naar het ziekenhuis kwam om hem de oorkonde te overhandigen, waarbij ook zijn familie aanwezig was.

Eerder werd Shadi Ibrahim in het ziekenhuis bezocht door de burgemeester van de regio Eshkol, Gadi Yarkoni, die zijn beide benen verloor toen hij werd geraakt door een mortiergranaat die tijdens de oorlog van 2014 in de Gazastrook werd afgevuurd.

Burgemeester Eshkol Gadi Yarkoni ontmoet Staff Sgt. Shadi Ibrahim. Foto Soroka Ziekenhuis

“Het was moeilijk om niet de grote emotie op te merken die Shadi ervoer tijdens het bezoek van Gadi. Gadi was niet minder emotioneel. Hij zei dat hij zich identificeerde met wat Shadi nu doormaakt en moedigde hem aan door te zetten”, zei een woordvoerder van het Soroka-ziekenhuis.

Advertentie (4)