Druze IDF soldaat die been verloor bij ‘car-ramming’ aanval wil terug naar zijn unit

Shadi Ibrahim in het ziekenhuis. Screenshot Channel 13 nieuws

Shadi Ibrahim, de IDF soldaat die op 14 mei zijn been verloor nadat een terrorist met een auto op hem inreed vlakbij de Negohot-nederzetting in de zuidelijke Hebron-heuvels is uit de intensive care en wil terug naar zijn unit.

Ibrahim, een 20-jarige soldaat uit de Druzische stad Sajur in het noorden van Israël, bedankte iedereen die hem ondersteunende berichten stuurde.

‘Ik kon niet antwoorden, maar ik stuur iedereen mijn groeten. Ik hou van jullie allemaal,’ zei hij.

Na talloze operaties en de amputatie van zijn been, ontwaakte Ibrahim verleden week woensdag uit zijn coma en het eerste wat hij zei was “ik wil terug naar mijn unit” zei zijn oom tegen de Ynet nieuwssite. “Ik voel me goed, niets zal mij breken”, aldus zijn oom.

Tekst bij tweet: “Deze foto scheurt mijn hart. Shady Ibrahim, de zwaargewonde majoor, geeft voedsel aan een kind in Hebron. Ik ken Shady’s familie. Dat is de opleiding die hij heeft gekregen, voor deze waarden die groeien. Dit is geen IDF-propaganda. Dit is hem !! Waardevol mens. Het is een schande dat een terrorist hem vanaf die plek ernstig verwondde. We bidden allemaal voor zijn vrede.

Volgens de Israel Defense Forces raakte Ibrahim gewond nadat een chauffeur plotseling met zijn auto accelereerde richting een groep soldaten die naast een militaire post buiten Negohot stonden.

De auto van de terrorist. Foto IDF

De chauffeur raakte Ibrahim voordat een andere militair het vuur opende op de auto en de terrorist doodde, zei een woordvoerder van het leger destijds.

Er rest hem nog een lange tijd van revalidatie maar het is niet ongebruikelijk dat hij later in een andere functie bij de IDF kan terugkeren.

Advertentie (4)