

Het is donderdag dus weer tijd voor een nieuw koosjer recept.
Deze week: hartig gebraden kalkoenvlees.
Ingrediënten
- 1¾-kg donker kalkoenvlees om te braden dus vraag de poelier om een net
- 3 teentjes knoflook, geperst of 3 blokjes bevroren knoflook
- 2 theelepels droge mosterd
- 1 theelepel gedroogde rozemarijnblaadjes
- 1/8 theelepel gemalen tijm
- 2 theelepels zout
- 1 theelepel zwarte peper2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- 1 kopje halfzoete witte wijn (zoals Châteauneuf)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
- Combineer in een kleine kom knoflook, mosterd, rozemarijn, tijm, zout, peper, olijfolie en citroensap tot je een pasta-achtige consistentie hebt.
- Spoel het kalkoengebraad af, dep het droog en leg het in een bakvorm van 23 x 33 cm.
- Giet wijn op de bodem van de pan.
- Smeer de kruidenpasta over je braadstuk.
- Plaats in de oven en bak twee uur, onbedekt, af en toe rijgen.
- Haal het gebraad uit de oven en dek af met aluminiumfolie. Laat 15 minuten afkoelen voordat je het snijdt.